Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020
ΚΡΗΤΗ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΕΠ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 15 ΕΚ. ΜΕΣΩ «JESSICA»
[30/11/2011 - ΣΥΝΤΑΞΗ/ΠΗΓΗ: Σ.Ο.Λ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ/EXPRESS.GR]
Κρήτη: Υπεγράφη η σύμβαση με την ΕΤΕπ για χρηματοδότηση 15 εκ. μέσω «Jessica»

XPHMATOΔOTHΣH ύψους 15 εκατ. ευρώ, για έργα ανάπλασης αστικών περιοχών την επόμενη τετραετία, θα διατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Jessica, σε υλοποίηση της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που υπεγράφη χθες στο Yπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Π. Σακελλάρης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σ. Αρναουτάκη, ενώ στο χρηματοδοτικό σχήμα συμμετέχουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

 «Ξεκινάμε από την Κρήτη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jessica, που για μια ακόμη φορά δείχνει ότι διαθέτει τις δυνάμεις εκείνες που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για να τραβήξουν μπροστά και να δώσουν νέα ώθηση, νέα πνοή στην αναπτυξιακή διαδικασία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης.
Υπογράμμισε μάλιστα πως «το πρόγραμμα
Jessica
είναι ένας νέος καινοτόμος τρόπος αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων που για πρώτη φορά εφαρμόζουμε στη χώρα μας και στηρίζεται στην “αειφορία” της επενδυτικής δραστηριότητας» και πρόσθεσε: «Στόχος του είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας και ταυτόχρονα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα».
Μέσω του προγράμματος
Jessica
θα διατεθούν συνολικά 258 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ελληνικές αστικές περιοχές, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Σακελλάρης: «Σύντομα θα υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, με την Περιφέρεια Αττικής να δεσμεύει 50 εκατ. ευρώ και τη Στερεά Ελλάδα άλλα 40 εκατ. ευρώ».

H Κρήτη είναι η πρώτη περιφέρεια για την οποία υπογράφεται σύμβαση χρηματοδότησης και τα έργα αστικής ανάπτυξης που θα υλοποιηθούν αφορούν τους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κ.ά.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ι. Λεμπιδάκης.
 Προγράμματα
 Δράσεις
 ΕΣΠΑ
 Επιδοτήσεις

 Δείτε περισσότερα