Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020
ΕΡΧΟΝΤΑΙ 2 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
[02/07/2014 - ΣΥΝΤΑΞΗ/ΠΗΓΗ: Σ.Ο.Λ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ/E-DIMOSIO.GR]

Ερχονται 2 νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας

 

Με δύο μόλις υπογραφές στις αρχές της εβδομάδας εγκρίθηκαν νέες κατανομές σε 2 προγράμματα από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ), αφού τα απαραίτητα κονδύλια είχαν ήδη εξαντληθεί τους πρώτο εξάμηνο του χρόνου, με αποτέλεσμα την προσωρινή… παύση πληρωμών.

Πρόκειται για τα ιδιαίτερα δημοφιλή προγράμματα, «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ( με κατανομή ύψους € 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που εξαντλήθηκε στις 16.05.2014) και «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων», δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργείου.

Με τη διαπίστωση του προγράμματος, αυξήθηκαν άμεσα οι κατανομές των πιστώσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι και να πληρωθούν ομαλά τους επόμενους μήνες, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις επενδύσεις τους. Ενήμερος για το θέμα υπήρξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με το υπουργείο Ανάπτυξης να παρεμβαίνει σχεδόν ακαριαία, ανοίγοντας νέες κατανομές.

 

Έτσι, με τη νέα κατανομή στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» διατίθενται € 865.000 εντός του Ιουνίου και επιπλέον € 4,5 εκατ. για τους επόμενους τρείς μήνες, ενώ για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων» διατίθενται € 4,8 εκατ. και € 5,5 εκατ. αντιστοίχως.

 Προγράμματα
 Δράσεις
 ΕΣΠΑ
 Επιδοτήσεις

 Δείτε περισσότερα