Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ιδρυση και λειτουργία γυμναστηρίου
ΕΡΩΤΗΣΗ:

Θα ήθελα να με ενημερώσεται, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιδότησης για ίδρυση και λειτουργία νέου γυμναστηρίου. Το γυμναστήριο θα γίνει στην Αντίπαρο σε ισόγειο χώρο ιδιοκτησίας μου και στον όροφο του κτηρίου λειτουργούν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα επίσης ιδιοκτησίας μου.
Ακόμα σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για μένα, γνωρίστε μου άν το ανωτέρω γυμναστήριο μπορεί να επιδοτηθεί ,αφού εκδοθεί στο όνομα του υιού μου, ηλικίας 25 ετών (άνεργος,χωρίς να είναι γραμμένοσς στον ΟΑΕΔ )

Ευχαριστώ
ΠΑΤΕΛΗ Μαριγούλα
Αντίπαρος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ [ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ]:

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ και να επιδοτηθεί. Επίσης, δεν μπορεί να υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο του 2011. Προσανατολισμός των ενεργών χρηματοδοτικών προγραμμάτων είναι η μεταποίηση, η καινοτομία και η τεχνολογία, στο πλαίσιο περισσότερο «παραγωγικών» δραστηριοτήτων. Πιθανόν, στο μέλλον να επαναπροκηρυχθεί πρόγραμμα σχετικό με υπηρεσίες αυτού του είδους.  Εάν υπάρχει η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης από γυναίκα, θα μπορούσε να υπαχθεί στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγησης 4.000 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών ? Γυναικών ηλικίας 22-64 ετών με το διακριτικό τίτλο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64» μέσω του οποίου καταβάλλεται το ποσόν των € 24.000 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, υπό τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Με εκτίμηση,

Επιμελητήριο ΚυκλάδωνΔιαχείριση Ερωτημάτων